Zo zemiakov

—————

Zapečené zemiaky (182,2 phe)

Zapečené zemiaky (182,2 phe)
130g uvarených zemiakov (130 phe), 10g slaniny (23), 15g žampiňónov (13,8), 20g cibule (7), 7g rastlinnej smotany (2,5), 5g sójového mlieka (4,9), 5g maizeny (1), mletá červená paprika, rasca, soľ. POSTUP: Nakrájané žampiňóny podus podliate vodou do mäkka. Zemiaky uvar, nakrájaj na plátky a polovicu daj do vymastenej zapekacej nádoby. Osoľ, okoreň a pridaj vrstvu nakrájanej slaniny, kolieska cibule a huby. Zakonči vrstvou zemiakov, osoľ a okoreň. V troche zarobeného sójového mlieka rozmiešaj smotanu a maizenu a nalej to na zemiaky. Daj zapiecť do rúry.

—————

Zemiakové lodičky (137,6 phe)

Zemiakové lodičky (137,6 phe)
130g zemiakov (130 phe), 20g rastlinného masla Rama (0,6 phe), 20g cibule (7 phe) POSTUP: Umyté zemiaky v šupke daj na 30-40 minút piecť na strednú priečku do trúby pri 200°C. Nechaj trochu vychladnúť, potom ich po dĺžke rozkroj a lyžicou vydlab vnútrajšok. Ten ešte teplý roztlač vidličkou, vymiešaj s maslom a nadrobno nakrájanou cibuľkou. Osoľ, okoreň mletou červenou peprikou a zmesou naplň vydlabané zemiaky. Daj piecť ešte na 20 minút.

—————