Slané pečenie

—————

—————

Plnené lístkové kolieska - suroviny

Plnené lístkové kolieska - suroviny
Lístkové cesto, balkánsky syr 200g, tavený syr, čerstvá bazalka, sušené paradajky, vajíčko na potretie

—————

Plnené lístkové kolieska - postup

Plnené lístkové kolieska - postup
Balkánsky syr nastrúhať, pridať tavený syr (množstvo podľa potreby), nasekané lístky bazalky a nadrobno nakrájané sušené paradajky - vymiešať na plnku, ktorá sa bude dobre rozotierať. Lístkové cesto vyvaľkať a na polovicu natrieť syrovú plnku. Potom nenatretú polovicu preložiť na natretú a ešte trochu prevaľkať. Potrieť žĺtkom a nakrájať na 1,5 cm široké pásiky. Jednotlivé pásiky skrútiť do špiráky, stočiť do kolieska, spojiť a uložiť na plech vystlaný papierom na pečenie. Upiecť vo vyhriatej rúre pri 200°C cca 18-20 minút. Jednoduché, ale výsledný efekt stojí za to. Plnka môže byť ľubovoľná, či už slaná alebo sladká.

—————