Koláče

Čerešňový nákyp

Čerešňový nákyp
SUROVINY: 8 neplnených sladkých croissantov, 600 g čerešní, 100 g cukru, 1 vanilkový cukor, 300 g bieleho jogurtu, 200 ml mlieka, štipka soli, 2 PL Maizeny a 50 g maslových keksov. POSTUP: Croissanty potrhám na väčšie kúsky a spolu s čerešňami ich poukladám do vymastenej formy, v ktorej budem zapekať. Do jogurtu primiešam práškový cukor, vanilkový cukor, mlieko, Maizenu a štipku soli. Zmesou polejem croissanty a nechám 10 minút vsiaknuť. Zatiaľ si zohrejem rúru na 180°C. Pred vložením do rúry posypem rozdrobenými keksíkmi, zakryjem fóliou a dám piecť na 40 minút. Pred servírovaním môžete ešte posypať práškovým cukrom.

—————

—————

—————

—————